ARKADA techniek

Voor Arkada Specialisten in Limburg klik hier.

Arkada is één manier om een ingroeide nagel te behandelen. Er zijn echter andere minder invasieve methodes. Het is dus altijd raadzaam om eerst een afspraak te maken om te kijken welke manier het meest werkzaam en geschikt is.


De Arkada techniek is een corrigerende procedure voor ingroeiende nagels. Een ingroeiende nagel komt veel voor, zowel bij mannen, vrouwen als kinderen. Vaak wordt door een huisarts bij een vaak terugkerende ingroeiende nagel een ingreep toegepast, de zogenaamde wigexcisie. Hierbij wordt de nagel deels of gedeelte verwijderd en als aanvulling met zilvernitraat de nagelwortel aangestipt.


Adrian Arkada heeft een innovatief instrument, “de cube” ontwikkeld, waarmee effectief, snel en 100% veilig de ingroeiende nagel kan worden behandeld. In feite is de cube het extra paar handen voor de specialist. Met behulp van speciale manipulatoren wordt de nagelplaat gestabiliseerd en gevormd. Door middel van een speciale acryl, die tijdens de behandeling wordt aangebracht, wordt de nagel in deze vorm gehouden. Natuurlijk worden alle instrumenten, manipulatoren en de cube zelf, gedesinfecteerd na elke behandeling.


Patiënten voelen vrijwel direct verlichting na 1 behandeling In de meeste gevallen is 1 behandeling voldoende om de problematiek aan te pakken. Soms is een maandelijkse controle afspraak nodig. Tijdens de controle afspraak is het mogelijk dat een kleine aanpassing wordt uitgevoerd, zodat het optimale resultaat kan worden behaald. Het aantal controles hangt af van het type, de convexiteit en mate van groei van de nagel.


Het is belangrijk dat u leert hoe u het beste voor uw nagels kunt zorgen. Hierover krijgt u een kleine brochure mee, zodat u deze informatie thuis rustig kunt nalezen. Hierbij hoort ook het gebruik van het Arkada serum. Dit serum regenereert de nagel door oa de hoge dosering collageen die hierin is verwerkt. Tevens zitten er Ag ionen (zilver) in die bacteriele infectie tegen gaan.


Schoenadvies is belangrijk in deze. Het kan zijn dat uw schoenen juist het probleem van ingroeiende nagels vergroten of zelfs veroorzaken. Wilt u in de toekomst ingroeiende nagels voorkomen is het wellicht noodzakelijk dat u uw schoenen aanpast om herhaling te voorkomen. Hierin kunt u advies verwachten.Onderstaande nagelcorrecties zijn door Voetzorg Marleen uitgevoerd. Het is niet toegestaan om deze fotos te kopieren of te gebruiken voor eigen doeleinden.

© Voetzorg Marleen

VOOR

NA

© Voetzorg Marleen