Voetzorg Marleen   

Medisch Pedicure & Oncologisch Voetverzorger 

 

 

 

Vanaf 1-5-2023 ben ik weer deels aan het werk. Voorlopig alleen de ochtenden. In de webagenda is het weer mogelijk te plannen vanaf 15 mei van 9-12 u 


Momenteel neem ik geen nieuwe klanten aan, met uitzondering van oncologische patiënten 

 

Mag ik mij voorstellen.
Ik ben Marleen Doensen en sinds medio 2015 werkzaam als Medisch Pedicure en Oncologisch Voetverzorger. Tot voor kort was ik ook nog werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige, een vak welke ik met veel plezier heb uitgeoefend. Echter, ik heb de keuze gemaakt om me volledig op het voetenvak te richten. Ik ben nog in het bezit van een BIG registratie als verpleegkundige.

Wanneer u telefonisch contact wenst, laat een bericht achter, of vul het contactformulier in. Ik bel u dan zo spoedig mogelijk terug. Het sturen van een email of een bericht via WhatsApp zijn ook opties. Zie hiervoor de tab 'Contact'.

Wat maakt een Medisch Pedicure zo specifiek?

De medisch pedicure is breed opgeleid en kent meer behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek dan de basis pedicure. Ik behandel alle zogeheten risicovoeten. Hieronder verstaan we o.a. voetproblemen die ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heb ik als medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie /- reparatie en anti-druk technieken. Als medisch pedicure werk ik volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts. Verder werk ik als medisch pedicure samen met het ZIO in de ketenzorg.

De specialistische handelingen zijn gericht op preventie, verminderen van pijnklachten en lichte correcties van teenstanden. Wanneer er sprake is van forsere correcties die veroorzaakt worden door standsafwijkingen, zal een podotherapeut noodzakelijk zijn. Hierin kan ik u adviseren

 

 

 Welke behandelingen zijn volgens afspraak te maken bij Voetzorg Marleen?;

  • Voetbehandelingen bij Diabetes en Reumatoïde Artritis (vraag uw ziektekostenverzekeraar naar de vergoedingen). Vanaf Zorgprofiel 2 is er over het algemeen vergoeding via het ZIO / Ketenzorg.
  • Iedereen die een 'normale' voetbehandeling wil laten doen door een goede pedicure.
  • Voetbehandelingen van personen die behandeld zijn of worden tegen kanker en hierdoor bijwerkingen ervaren van de chemokuren.
  • Het plaatsen van nagelbeugels ter regulatie van ingroeiende teennagels.
  • Nagelreparatie middels gel of acryl
  • Siliconen hulpstukken ter voorkoming van wrijving en overmatige druk (orthesen)
  • Schimmelnagel- ( of kalknagel) behandelingen
  • Medical Taping. Hierbij wordt een speciaal soort tape aangebracht die ondersteuning en lichte correctie aan bv. de voet geeft. Deze tape kan ook elders op het lichaam worden aangebracht en daar steun geven.